Nikola Dujmović
Visokoobrazovani IT stručnjaci lako pronalaze posao
28. svibnja 2017.
Računarstvo - Otvoreni dan - Aspira
Dođi na Otvoreni dan Računarstva u Aspiri i osvoji stipendiju vrijednu 30.000 kn
19. lipnja 2017.

Aspira dodijelila stipendiju za Računarstvo na SHIFT konferenciji

Stipendistica Mia Pavlinović

Najveća IT konferencija u jugoistočnoj Europi po šesti put je potvrdila visoka očekivanja sudionika, kojih je ovaj put bilo najviše dosada, čak preko 1500. Tijekom konferencije održano je preko 20 zanimljivih predavanja predavača koji dolaze iz tvrtki poput„GitHub“, „Twitch“, „Atlassian“, „GitLab“, „Heroku“, „Google“, „Facebook“ i brojnih drugih. Teme predavanja i prezentacija su bile upotpunjene  s najnovijim informacijama iz IT svijeta, a radionica izrade mobilnih aplikacija pokazala se kao posebno zanimljiva posjetiteljima.

Visoka škola Aspira na Shift– u je predstavila svoj studij Računarstva te dodijelila veoma vrijednu stipendiju u iznosu od 90.000,00kn. Za stipendiju su se natjecali brojni kandidati a uvjet je bio riješiti test logičkih zadataka. Kako je nagrada bila puna trogodišnja stipendija na atraktivnom studiju Računarstva, zainteresiranost je bila i veća nego očekivano. Buduća Aspirina studentica je Mia Pavlinović koja je ostvarila najbolji rezultat  i osvojila vrijednu nagradu.

Ivan Burazin, idejni osnivač i glavni organizator Shift konferencije, rekao je kako je cijela ideja  zasnovana na želji da se dovedu vrhunski stručnjaci  iz svijeta koji bi donijeli najnovije trendove i znanja te ih kroz predavanja i radionice prenijeli sudionicima konferencije. Svjestan je Burazin kako su događaji poput Shifta ujedno i velika motivacija za daljnji rad, upravo zbog izraženih potreba tržišta sve više ljudi želi postati developer. „Na Shift dolaze i IT tvrtke kojima je ovo izvrsna prilika za pronalazak nove radne snage“, dodao je kao još jedan razlog tolike zainteresiranosti i opće posjećenosti konferencije.

Jedan od suorganizatora Shift- a je i Toni Trivković iz udruge Startup.hr koji je izrazio svoje zadovoljstvo još jednim uspješnim Shift- om. Smatra kako je to važan događaj za cijeli Split te je dodao kako oni kroz udrugu Startup.hr također nastoje pozicionirati Split kao IT grad. S obzirom na predviđanja povećanja potražnje za IT stručnjacima na cjelokupnom tržištu smatra hvalevrijednom sve inicijative koje kreiraju potrebne kadrove za IT tržište pa tako i Aspirin novi stručni studij Računarstva.

Hrvatski