Terenska nastava studenata računarstva u kompaniji Ericsson Nikola Tesla
8. svibnja 2018.
OTVORENI DAN VISOKE ŠKOLE ASPIRA
5. lipnja 2018.

5 razloga koji će vas potaknuti da upišete Računarstvo na Aspiri

Jedno je sigurno: IT industrija je sadašnjost i budućnost ekonomskog razvitka i ključna pokretačka poluga suvremenih gospodarskih kretanja. U skladu s modernim tržišnim trendovima i zahtjevima, Visoka škola Aspira pokrenula je u Splitu studij Računarstvasmjer Programsko inženjerstvo koji polaznicima pruža znanje o relevantnim programskim i računalnim tehnikama, pripremajući ih za uspješnu karijeru i poslove koji se traže.

Zanima vas IT sektor, moderne tehnologije i programiranje te želite razvijati karijeru u tome smjeru? Ako ste se prepoznali u prethodnom opisu, upisivanje Računarstva na Aspiri prava je odluka za vas, bez obzira na to jeste li tek maturirali, razmišljate o promjeni trenutačnog studija ili ste već zaposleni (ali vam je potrebna diploma za nove pobjede u IT karijeri).

Kako bismo vam približili cijeli studij izdvajamo nekoliko važnih stvari koji trebate znati o njemu i prednostima koje pruža.

Stručna praksa u najboljim tvrtkama

Obvezna stručna praksa u sklopu studija obavlja se u Hrvatskoj i inozemstvu, u respektabilnim informatičkim poduzećima, ustanovama i organizacijama s kojima Aspira ima potpisan ugovor o suradnji. Praktičnoj nastavi pristupa se ozbiljno i uvjet je za završni ispit, a osim dobre reference u životopisu, mnogim našim studentima osigurala je trajno zaposlenje upravo u onoj tvrtki u kojoj su obavljali praksu. Osim toga, organiziramo i Dan karijera koji studentima omogućuje izravne kontakte s najboljim domaćim i stranim IT tvrtkama.

Vrhunska oprema

Kao što i priliči svakom ozbiljnom studiju, svi naši polaznici dobivaju na korištenje modernu tehničku i računalnu opremu, a pružamo i opciju praćenja online nastave putem najsuvremenijih tehnologija i sustava učenja na daljinu. Među ostalim, svaki student upisom stječe mikro-računalo Raspberry Pi, edukativni alat koji se koristi za učenje programiranja u mnogim obrazovnim ustanovama diljem svijeta.

Studiranje uz posao

Zbog profesionalnih obveza ne možete redovito pohađati predavanja? Bez brige, i na to smo mislili. Izvanrednim studentima omogućili smo individualne konzultacije uz mentorstvo, dok potrebnim nastavnim materijalima mogu pristupiti putem naše web stranice. Studij je implementirao i učinkovit sustav učenja na daljinu Merlin koji omogućuje praćenje predavanja putem video prijenosa i virtualnu interakciju s profesorima. Ako se pak ne nalazite u mjestu studiranja, ispite možete polagati telekonferencijskim putem!

Gosti predavači

Kako bismo polaznicima približili njihova buduća radna mjesta i ključna suvremena kretanja na tehnološkom tržištu, redovito dovodimo ugledne stručnjake iz prakse kao gostujuće predavače. Njihova praktična iskustva od neizmjerne su vrijednosti studentima koji ovim putem dobivaju konkretnu sliku i percepciju radnog okruženja, poslova i izazova koji ih očekuju u budućoj karijeri.

Poduzetničke radionice

Jeste li se ikad zapitali kako izgleda pokretanje i vođenje jednog računalnog startupa? Odgovor donose naše poduzetničke radionice koje organiziramo u suradnji s iskusnim poduzetnicima koji su se i sami zaputili u startup avanturu. Osim što studentima pružaju zanimljiv uvid u “pravu stvar”, radionice ih uče i kako pronaći svoje mjesto na tržištu rada pomoću vlastite kreativnosti, snalažljivosti i spremnosti na izazove. Ako u vama “spava” jedan poduzetnik, mi ćemo ga svakako probuditi!

Hrvatski