5 razloga koji će vas potaknuti da upišete Računarstvo na Aspiri
16. svibnja 2018.
Boot camp #SummerCoding
21. lipnja 2018.

OTVORENI DAN VISOKE ŠKOLE ASPIRA

U srijedu 6. lipnja 2018. godine Visoka škola Aspira održala je svoj tradicionalni Otvoreni dan i upoznala sve buduće studente s radom i studijskim programima. Bogati program započeo je s uvodnim govorom dekanice Anite Grubišić te voditelja studijskih programa Hotelijerstva i Turizma, Sportskog menadžmenta, Gastronomije i Računarstva. Predstavnici studenata prenijeli su svoja iskustva studiranja i poručili svim prisutnima kako upisom Aspire mogu ostvariti sve svoje ambicije vezane za obrazovanje i osobni napredak.

Visoka škola Aspira već devet godina obrazuje vrhunske profesionalce, a čak 97 % studenata nakon završetka studija pronađe posao u struci stoga je bilo zanimljivo poslušati i dojmove poslodavaca. Voditeljica recepcije Hotela Park, Tina Kasalo naglasila je kako Aspirini studenti ima veliku prednost ispred ostalih jer imaju Aspirinu zaštitu i preporuku za daljnji rad. Veliki broj studenata Hotelijerstva i turizma odradio je stručnu praksu u Hotelu Park, a nekolicina ih je prerasla i u stalno zaposlenje.

Program je nastavio vlasnik digitalne agencije Klikeri Tomislav Zović s zanimljivim predavanjem „Digitalni marketing u sportu“. Jednostavnim i neposrednim izlaganjem objasnio je kako se uz pomoć moderne tehnologije i društvenih mreža možemo približiti navijačima i stvoriti zajednicu lojalnih pratitelja.

Središnji dio programa svakako je bilo predavanje američkog biznismena i predavača s Indiana University – Kelley School of Business, dr. Gerome Haysa na temu „How technology is transforming the travel industry”. Na samom početku predavanja, dr. Hays je  naglasio kako su uprava i profesori Visoke škole Aspira vrlo ambiciozni i strastveni da postanu vodeća poslovna škola ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Turizam smatra pokretačkom polugom društva čiji potencijal trebalo iskoristi za ostanak mladih ljudi u zemlji, a njegov razvoj usko je povezan s modernom tehnologijom. Poručio je studentima da sakupljaju praktična znanja i ne odustaju od svojih ideja.

Za kraj službenog programa studenti Gastronomije su prezentirali umijeće izrade koktela i pripremanje dalmatinskog brujeta prema tradicionalnoj recepturi.

Hvala svim predavačima i sudionicima što su učinili još jedan Otvoreni dan ovako uspješnim!

Hrvatski