Dump Days logotip
Student Aspire u organizaciji konferencije DUMP Days
28. svibnja 2017.

Studiraj Računarstvo na Aspiri u Splitu

Studiraj Računarstvo na Aspiri

Studij kreiran u suradnji s IT stručnjacima i gospodarstvenicima

Prateći potrebe tržišta rada na kojemu je uočen kontinuiran nedostatak visoko obrazovanih stručnjaka iz područja IT sektora, Visoka škola Aspira pokrenula je studij Računarstva- smjer Programsko inženjerstvo. Naime, IT industrija postaje glavna poluga razvoja gospodarstva, osobito kroz povećanje izvoza usluga i proizvoda, što je karakteristično za tu djelatnost. Značajke stručnog studija Programskog inženjerstva su da je kreiran u suradnji sa stručnjacima i poslodavcima, praksi orijentiran, baziran na primijenjenom biznisu u području informatike i računarstva te da kao takav generira zapošljavanje kadrova.

Inovativan pristup i puno prakse

Slijedeći inovativan i moderan pristup obrazovanju, visokokvalitetnim studijskim programom Aspira omogućuje studentima stjecanje konkretnih znanja i vještina koja su danas tražena od programera na tržištu rada. Kompetentnim stručnim nastavnim kadrom kao i suradnjom s IT tvrtkama i organizacijama koje su usko vezane uz struku, studentima se pružaju brojne mogućnosti poput odrađivanja stručne prakse u vodećim domaćim i stranim tvrtkama te stjecanja realne slike o profesiji programerskog računalnog stručnjaka.

Lako do zaposlenja- nastavlja se pozitivan trend

Iz Hrvatske udruge poslodavaca ističu da svake godine na tržište izađe 850 ICT stručnjaka, a otvara se oko 2000 novih radnih mjesta. Sličan trend je i u stranim državama gdje su programeri i dalje deficitarno zanimanje te lako dolaze do poslova. Atraktivnost računarstvu svakako daje i činjenica da je to jedno od najbolje plaćenih zanimanja s prosječnom plaćom od oko 15.000,00 kuna (podatak iz HZZ-a).

Upisom na Visoku školu Aspira postanite kreatori budućnosti počevši od svoje vlastite!

Izvor: Bug.hr

 

 

Hrvatski