Računarstvo - Otvoreni dan - Aspira
Dođi na Otvoreni dan Računarstva u Aspiri i osvoji stipendiju vrijednu 30.000 kn
19. lipnja 2017.
Jedinstvena poruka – npr. datum upisa na naslovnici
10. srpnja 2017.

Stigli su Raspberry Pi kompleti za buduće studente Računarstva na Aspiri

Raspberry Pi

Jedan od ciljeva novog studija Računarstva na Visokoj školi Aspira je pružiti priliku studentima da stvaraju i osmišljavaju tehnologiju kako bi oblikovali digitalni svijet oko sebe i bili spremni za poslove budućnosti. Kako bi to omogućila, Aspira će svim studentima odmah na prvom semestru podijeliti komplete malenih Raspberry Pi računala.

Ukratko, radi se o računalima veličine kreditne kartice koja imaju sav potreban hardware kao i tipična kućna računala, a tako se mogu se koristiti za poslove poput uređivanja dokumenata, prikazivanja HD video zapisa, posluživanje sadržaja, igranje igara i raznu drugu zabavu.

Već od samog početka, studenti će koristeći svoja najnovija Raspberry Pi 3 model B računala imati priliku primijeniti na studiju stečena znanja i vještine kako bi stvorili nešto novo. U samom programu studija Programskog inženjerstva glavna ideja je uobličavanje problema i osmišljavanje njihovih rješenja kako bi ih računala mogla izvršiti.

Programsko inženjerstvo zasnovano je na nizu znanja i vještina kako bi studenti bili spremni za sve izazove koji ih čekaju, poput logičkog zaključivanja, algoritamskog razmišljanja, prepoznavanja uzoraka, apstrakcije i rješavanja problema. Napredovanjem kroz kolegije studenti će razviti svoje sposobnosti i imati priliku iskoristiti ih u praksi, kako bi bili najbolji, što je misija Aspire.

Prijavite se na Otvoreni dan 29. lipnja i pogledajte neke od studentskih radova na Raspberry Pi platformi te saznajte vište o studiju Računarstva.

Hrvatski