Potpisan ugovor o stipendiranju studenta Računarstva od strane IT tvrtke Typeqast
16. prosinca 2019.

Praktične radionice na Aspirinom studiju Računarstva

Aspirini studenti Računarstva tijekom studija imaju priliku prisustvovati brojnim IT radionicama u sklopu kojih usvajaju praktična znanja učeći od stručnjaka iz realnog sektora.  Veliki naglasak na studiju stavlja se na gostovanja stručnjaka iz prakse, kako bi se studentima njihov budući posao, kao i svi izazovi suvremene ICT svijeta maksimalno približili kroz zanimljive i stvarne primjere.

Tijekom ovog semestra održano je nekoliko radionica poput Docker radionice za studente viših godina studija koju je održao Ante Projić,  IT Platform Designer – Hrvatski Telekom, profesionalac u području arhitekture i administracije poslužitelja, baze podataka Oracle, računalnim mrežama Linux i DevOps procesima. Također su održane i API (Application Programming Interface) te SCRUM (principi organizacije razvoja softvera) radionice koje je održao Aspirin predavač na kolegiju Osnove elektrotehnike i digitalnih sklopova, Petar Škomrlj. Za studente prve godine studija održana je radionica C#: Razvoj prve igrice u konzoli u sklopu koje je Mario Čeprnja (vlasnik tvrtke Soft Developers) studentima približio zahtjevan proces razvoja jedne od najpopularnijih igrica s (ne) pametnih telefona.

Praktične radionice i gostujući predavači s iskustvom u realnom sektoru važan su dio studija Računarstva  jer je i sam studij kreiran u skladu s potrebama tržišta rada, odnosno u suradnji s poslodavcima.

Hrvatski