Dani karijera na Aspiri – najbolji primjer suradnje između fakulteta i poslodavaca
1. ožujka 2019.
Praktične radionice na Aspirinom studiju Računarstva
21. siječnja 2020.

Potpisan ugovor o stipendiranju studenta Računarstva od strane IT tvrtke Typeqast

Aspira je bogatija za još jednu suradnju. Naime, potpisan je ugovor o stipendiranju studenta Računarstva od strane IT tvrtke Typeqast. Riječ je o nizozemskoj tvrtci koja se bavi razvojem softverskih rješenja i koja je svoje urede otvorila u Splitu i Zagrebu te trenutno zapošljava oko sto ljudi.

Ugovor o stipendiranju potpisali su dekan Visoke škole Aspira g. Alen  Jerkunica i direktor tvrtke Typeqast g. Marko Barić koji je istaknuo kako Typeqast za cilj ima potaknuti zapošljavanje i razvoj mladih IT stučnjaka u Hrvatskoj, te kako je put ka tome upravo suradnja s Aspirom kao visokokvalitetnom obrazovnom institucijom koja naglasak stavlja na praktična znanja i prati IT trendove.

Dekan g. Jerkunica izrazio je veliko zadovoljstvo ovom suradnjom koja studentima pruža mogućnost da steknu sva potrebna znanja i kompetencije u realnom sektoru. Upravo te kompetencije osiguravaju im mogućnost zapošljavanja odmah nakon završetka fakulteta, što nije moguće bez stručnjaka iz struke i kvalitetnih tvrtki koje kao partneri omogućavaju studentima stipendije, stručnu praksu i mentorstva.

Filip Jakovčević, Aspirin student 3. godine Računarstva, smjera Programskog inžinjerstva, nagrađen je ovom stipendijom. Istaknuo je kako je ovo jedinstvena prilika za razvoj znanja i vještina koje je usvojio studirajući, kao i za integraciju u tržište rada već za vrijeme studija.

Hrvatski