Prijave za Shift DEV
26. kolovoza 2020.
“Agilno HealthTech Month” – IT događanja u organizaciji tvrtke Agilno
12. studenoga 2020.

STEM stipendije za akademsku godinu 20./21.

U skladu s odredbom članka 7. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018.), ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs donosi Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. kojom se propisuje broj državnih stipendija u STEM područjima znanosti među kojima se nalazi i Aspirin studij Računarstva, smjer Programsko inženjerstvo.

 

U akademskoj godini dodijelit će se 3.400 državnih stipendija redovnim studentima upisanim na studijske programe STEM područja znanosti.

Državna stipendija dodjeljuje se u periodu od listopada 2020. do lipnja 2021. godine u iznosu od 1.200,00kn mjesečno.

 

Državne STEM stipendije se ne dodjeljuju putem natječaja, već Ministarstvo znanosti i obrazovanja samo prikuplja podatke od visokih učilišta i Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja te automatski, putem emaila u sustavu AAI@EduHr, kontaktira studente koji ostvaruju pravo na stipendiju, a prije samog rangiranja studenti imaju pravu na provjeru podataka na Internet stranici: https://stemstipendije.mzo.hr/

 

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici Ministarstva:

Hrvatski