STEM stipendije za akademsku godinu 20./21.
1. listopada 2020.
Sretan Božić i Nova 2021. godina
24. prosinca 2020.

“Agilno HealthTech Month” – IT događanja u organizaciji tvrtke Agilno

IT tvrtka Agilno iz Splita bavi se izradom različitih softverskih rješenja (web i mobilnih aplikacija) pretežno iz područja healthcare, data i analitike za internacionalne klijente.

Agilno u studenom održava skup događanja pod nazivom “Agilno HealthTech Month”, namijenjen studentima i junior developerima. Mlada IT tvrtka upravo je preselila u nove, “pametne” urede baš kako to i priliči IT sceni, pa je odlučila ugostiti mlade programere i za njih je osmislila niz zanimljivih događanja.

Cilj Agilno HealthTech Month-a je promocija, te poticanje na razvoj IT rješenja među mladima, s naglaskom na razvoj software-a u domeni healthcare industrije.

Mladi programeri su u današnje vrijeme iznimno tražena i deficitarna radna snaga, cilj nam je ovakvim događajima unaprijediti njihova znanja, te one koji se istaknu, ostaviti za daljnji rad u brzorastućoj tvrtki. Iz tog razloga, #SplitHealthTech – događaji koje organiziramo su redom:

1.) Dani otvorenih vrata (16.11.2020.) – Mlade IT snage mogu posjetiti urede na adresi Ruđera Boškovića 13 kroz dva termina tijekom dana. Za njih će se održati uvodno predavanje o razvoju healthcare aplikacija, te će im programeri pokazati svoj rad, trenutne projekte iz telemedicine i televeterine, te se potruditi odgovoriti na sva njihova pitanja.

2.) Workshop (21.11.2020.) – Organizira se izrada telemedicinske aplikacije koristeći alate za programmable healthcare video, uz mentorstvo zaposlenika tvrtke gdje će se developeri sami moći okušati u istom. Mladima će se prezentirati kako se korištenjem kamere, ekrana i medicinskih dijagnostičkih uređaja omogućava povezivanje bolesnika i liječnika specijalista, bez obzira na njihovu udaljenost.

3.) Hackathon (27. – 29.11.2020.) – kao posljednji i najveći događaj u nizu, organizira se maratonsko natjecanje koje će se održati također u uredima tvrtke. Sudionici će imati 24 sata za razviti rješenje (prototip) vlastite healthcare aplikacije, a najbolji tim bit će nagrađen novčanom nagradom od 5000kn. Naravno, tu su i nagrade iznenađenja za ostale timove, koje su osigurali sponzori, a sudjelovanje je potpuno besplatno.

 

Info i registracija za Hackathon: https://splithealthtech.agilno.com/

 

Natjecanje će se održati uz strogo poštivanje svih propisanih mjera uslijed COVID-19 situacije uz obavezno nošenje zaštitnih maski. Iznimno je važno registrirati se putem linka, kako bi se mogao pratiti točan broj sudionika i organizirati sve za to potrebne uvjete.

Hrvatski