Nagradna igra BlockSplit
9. travnja 2018.
Terenska nastava studenata računarstva u kompaniji Ericsson Nikola Tesla
8. svibnja 2018.

Dan karijera Visoke škole Aspira

U četvrtak, 15. siječnja 2018. održan je treći po redu Dan karijera Visoke škole Aspira. Aspirinim se studenticama i studentima pružila jedinstvena prilika za predstavljanje najuspješnijim organizacijama iz turizma, sporta, gastronomije i računarstva. Okupilo se preko 60 domaćih i stranih poslodavaca, uz predstavnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske gospodarske komore te Hrvatske udruge poslodavaca

Dekanica Aspire, gđa. Anita Grubišić, pozvala je studente da kroz stručnu praksu i zaposlenje „odgovorno preuzmu svoje uloge u društvu.“ U ime poslodavaca iz turizma i ugostiteljstva, voditeljica ljudskih resursa hotela Hilton Imperial Dubrovnik Zorica Duić naglasila je da su upravo studenti Aspire „desna ruka poslodavcima u prevladavanju izazova budućnosti.“ Ivo-Goran Munivrana iz Hrvatskog Olimpijskog Odbora istaknuo je da će Aspira nastaviti uživati punu podršku HOO-a, kao i od prvog dana. Antonio Perić, CEO računalne tvrtke Locastic, podsjetio je na puno veći deficit zaposlenika u toj struci, pohvalivši Aspiru kao „prvu visokoškolsku instituciju koja je prepoznala da se studijski programi moraju razvijati u suradnji s poslodavcima.“

Studij Računarstva na Visokoj školi Aspira nedavno je pokrenut, a njegovi studenti imaju priliku odraditi stručnu praksu u najboljim domaćim i stranim IT tvrtkama. Ericsson, Siemens, Locastic Atos, HR Cloud, Travel soft, Manas su samo neka od poznatih imena. Moderan studij Programskog inženjerstva osmišljen je u suradnji s tvrtkama i stručnjacima u IT sektoru kako bi studenti bili sposobni pratiti trendove na tržištu rada. Osim stručne prakse studenti mogu sudjelovati na brojnim konferencijama, projektima i panelima te steći dodatno iskustvo koje će ih bolje pozicionirati na tržištu rada.

Nakon uvodnog govora uslijedilo je predavanje istaknutog zadarskog psihologa doc.dr.sc. Daria Vučenovića „Važnost Emocionalne Inteligencije za uspjeh u poslu.“ Povezivanje teorije i prakse, temeljeno na povratnim informacijama od poslodavaca a okrunjeno Danom karijera, prema riječima dr. Vučenovića, izdvaja Aspiru od ostalih fakulteta. Zanimljivo je izlaganje popraćeno brojnim pitanjima iz publike, nakon čega su uslijedili razgovori studenata s poslodavcima.

Treći Dan karijera okončan je raskošnim domjenkom u potpunosti osmišljenim i pripremljenim od strane Aspirinih studenata Gastronomije.

Hrvatski