Dump Days logotip
Student Aspire u organizaciji konferencije DUMP Days
28. svibnja 2017.
Student računalo
Visoka škola Aspira sudjeluje na Shift konferenciji i dodjeljuje stipendiju za studij Računarstva
28. svibnja 2017.

Dan karijera na Visokoj školi Aspira

Aspira Dan Karijera

Visoka škola Aspira svake godine organizira Dan karijera za svoje studente na kojem okuplja predstavnike najpoznatijih tvrtki i organizacija iz točno onih područja u kojima se oni obrazuju. Na posljednjem održanom Danu karijera okupilo se preko 60 poslodavaca iz cijele Hrvatske.

Dan karijera je dogovor poslodavaca i studenata za stručnu praksu što studentima puno znači jer im omogućuje odrađivanje stručne prakse kod najpoželjnijih poslodavaca iz njihove buduće struke. Stručna praksa je i ove godine imala zadovoljavajuće rezultate, studenti su bili zadovoljni  jer su ispunili cilj stjecanja konkretnih znanja na „stvarnome“ poslu, a poslodavci jer su studenti ozbiljno shvatili i uspješno odradili zadatak.  Visoka škola Aspira  je omogućila studentima kvalitetno stjecanje znanja i vještina  i uspješnu suradnju sa svim poslodavcima te smo na to veoma ponosni. Važno je istaknuti da određen broj studenata svake godine tako dogovori sezonski posao,  dok su neki čak dobili ponude za stalni posao odmah po završetku studija.

Poslodavci često ističu kako im Dan karijera, odnosno odrađivanje stručne prakse, omogućuje da unaprijed dobiju informaciju na koga sve mogu računati za zaposlenje u budućnosti.

Do sada je Aspira za studente Turističkog menadžmenta okupljala poslodavce iz vrhunskih ustanova poput Hilton Imperial Dubrovnik, Kempinski, Radisson Blu, Le Meridien Lav, Falkensteiner i Park. Za studente Sportskog menadžmenta omogućena je praksa u  sportskim klubovima i organizacijama, neki od njih su Hajduk i FC Split Tommy, te za studente Gastronomije vrhunske restorane poput restorana Zrno soli, Pelegrini, Zinfandel, Uje oil bar, O’zlata, Braceria restorana Nautika i mnoge druge.

Kako će ove godine startati i prva generacija studenata Računarstva, već su dogovorene prakse, ali i suradnje u vidu stručnih radionica i predavanja tijekom cijele godine s IT tvrtkama poput Ericsson, Manas, Span, Analyticom, HR Cloud, Profico i brojnim drugim ustanovama iz sektora računarstva.

Hrvatski