Dan karijera 2023.
30. siječnja 2023.
ASPIRA TOURNAMENT – LEAGUE OF LEGENDS SPRING 2023
2. svibnja 2023.

ODRŽANA RASPBERRY PI RADIONICA NA ASPIRI

Kako se tehnologija razvija iz dana u dan, a svijet postaje sve povezaniji, imperativ je za obrazovne institucije opremiti svoje studente vještinama i znanjem za snalaženje u svakodnevici, ali i izazovnom tržištu rada. Zato Aspira kontinuirano promiče inovacije i praktično učenje pa su se studenti Računarstva imali priliku upoznati sa svim čudima korištenja Raspberry Pi-a.

Raspberry Pi, računalo veličine kreditne kartice, a steklo je popularnost diljem svijeta zbog svoje svestranosti i pristupačnosti. Marko Radonić pružio je studentima praktična znanja kodiranja, rukovanja hardverom i rješavanja problema. Jedna od ključnih prednosti  Raspberry Pi-a je ta što može pomoći studentima razviti važne vještine koje će im pomoći u programiranju, elektronici i upravljanju projektima takve tematike.

Na radionici studente se poticalo da istraže mogućnosti koje nudi Raspberry Pi i primijene svoje teoretsko znanje na scenarije iz stvarnog svijeta. Od izrade jednostavnih sklopova do programiranja, studente se potiče na kritičko razmišljanje i razvoj inovativnih rješenja za složene probleme.

Više pogledajte u galeriji.

Hrvatski