Studentica računarstva Tomislava Nazor: „Na Aspiri mogućnostima nema kraja!“
27. ožujka 2024.
Treću godinu u nizu održan uspješan LOL turnir na Aspiri
20. svibnja 2024.

KREIRAJ VIDEO IGRU O BUDUĆNOSTI STANOVANJA I OSVOJI STIPENDIJU VRIJEDNU 7000 EURA!

U drugom izdanju projekta Future Jam, započetog 2023. godine s ciljem potpore domaćim kreativcima/kama u izradi umjetničkih videoigara na odabranu društvenu temu uz mentorsku podršku stručnjaka/inja iz Austrije, Austrijski kulturni forum u suradnji s Croatian Game Development Association i Veleučilištem Aspira Split raspisuje natječaj za sudjelovanje na game jamu u prostoru Splitskog Veleučilišta Aspira 11. – 12. svibnja 2024. godine.

Najbolji tim osvaja stipendiju u vrijednosti od 7000 eura. Također, najboljim trima projektima po odabiru žirija koji će činiti mentor, predstavnici Aspire i austrijski predavači dodjeljuju se nagrade od 500 eura.

Game jam će se održati u formi 24-satnog hackathona čiji je cilj izrada demo verzije videoigre na temu „Budućnost stanovanja“. Nakon lanjskog izdanja projekta, koje se bavilo „budućnošću rada“, ove godine tražimo entuzijastične sudionike/ce koji putem medija videoigre žele istražiti izazove i potencijale stanovanja u urbanom prostoru, i to na primjeru grada Splita. Kako će ljudi u Splitu u budućnosti stanovati i tko će im osigurati stambeni prostor? Hoće li turizam imati utjecaja na to? Kako učiniti stanovanje ekološki prihvatljivim i kako da bude inkluzivno za djecu, starije sugrađane i druge skupine? To su neka od pitanja koja će sudionici/ce Future Jama 2024 pokušati odgovoriti svojim igrama.

Odabrani sudionici/ce radit će na svojim igrama pod budnim mentorskim okom Aleksandra Gavrilovića (studio Gamechuck), a tematski uvod o alternativnim modelima planiranja prostora u budućnosti dat će na engleskom jeziku arhitektica Lisa Schmidt-Colinet (bečka inicijativa Living for Future) te sindikalist i stručnjak socijalno stanovanje Lukas Tockner (Bečka radnička komora). Ako su zainteresirani, sudionici radionice pozvani su prisustvovati programu konferencije Europske akcijske koalicije za pravo na stanovanje i grad, koja se od 9. do 12. svibnja održava u Splitu.

Satnica:

  1. svibnja

12:00 – Okupljanje u prostoru Aspire. Razgovor o idejama za igre i formiranje timova.

12:30 – izlaganje Lise Schmidt-Colinet. Pitanja sudionika/ca.

13:00 – snimka intervjua s Lukasom Tocknerom

13:30 – organizirani ručak

14:30 – nastavak rada do večernjih sati

  1. svibnja

12:00 – Ponovno okupljanje u prostoru Aspire. Pregled igara i razgovor.

13:00 – Završetak game jama.

Prijaviti se možete OVDJE do 5. svibnja.

Pravila sudjelovanja pronađite OVDJE.

Hrvatski